Normal doğumda neler yapılıyor? Için 5-İkinci Trick
Normal doğumda neler yapılıyor? Için 5-İkinci Trick
Blog Article
SSVD kısaca sezaryen sonrası vajinal doğum, ülkemizde bile pıtrak kesif gündeme gelen bir bahis. Çeşitli sebepler dolayısıyla çok istedikleri halde normal doğum yapamayan anneler, ikinci doğumlarında normal doğum yapmak isterlerse bazı engellerle karşıtlaşabiliyorlar.
Bu süreç belirli bir noktada sancıların imdi evde tolere edilemediği ve açıklığın da artması ile nene adayının hastaneye servurusu ile devam değer. Sonrasında hastanın derneşik kasılmaları var ise rahimde uzaklık tam olana kadar takibi binalır ve doğum gerçekleştirilir.
Rahim ağzı yerinde açıklığa ulaşmış olduğunda rahimdeki kasılmalar bebeğin doğum kanalından dışarı düz itilmesi ile normal doğum gerçekleşir.
Her hususü ile en tabii ve en sağlamlıklı doğum yöntemi normal doğumdur. Sana ne kadar cins, balkılı ve anormal gelse de vücudun esasta esasen normal doğum hayata geçirmeye hazır ve programlıdır.
Amniyon Suyunun Gelmesi: Umum ortada "suyun gelmesi" olarak aşina bu boyut, bebeğin ortamında bulunduğu amniyotik kesenin yırtılmasıyla gerçekleşir. Amniyon likitsı bir anda iri şekilde evet da azar azar ızdırapntı şeklinde gelebilir.
Doğum süreci esnasında rahim kasılmalarının durması, bebeğin duygu atışlarının batilaması yahut doğum eyleminin uzaması gibi sorunlarla katlaşılabilir. Bu nedenle, normal doğum planlanan her hastada ivedili sezaryen koşulları anık bulundurulmalıdır.
Ekseriyetle ana adayları ve çevresi normal doğumun başlangıçlangıcını doğum sancılarının hâlâ elan çok hareketli olmadığı, vecalarının bulaşık ve şiddetinin find here dar evetğu latent zaman olarak düzenırlar. Yani doğum sancıları çıbanladı lakin düzene girmedi, rahim ağzı açıklığı da henüz daha 4 santim olmadı, eğer bu devri doğum serlangıcı olarak düzenırsak "2 güneş doğumhanede yattım doğuramadım." gibi hikayeler ile karşılaşırız. Ana talibinın rabıtalı ağrılar ve rahimde 4 cm mesafe ile hastaneye yattığı çalışkan dönemden sure sayarsak ise doğum 8-10 saat civarında sürmektedir.
Tekdüze kasılmalar: Doğumun mirladığının en ciddi read here habercisidir. Sancılar kelleladıktan sonra kaybolmuyorsa evet da kasılmalar daha pıtrak ve henüz şiddetli olmaya başladıysa aynı zamanda çok rabıtalı geliyorsa bu gerçek doğum sancısıdır.
Çoğul hamilelik evetşayanlar: İkiz yahut elan çokça bebeği aynı anda haiz annelerde normal doğum risklidir.
İlk 24 saat har duş ya da banyo kişiye kırgınlık verebilir. Normal doğumun dikişleri ekseriyetle 3 hafta içinde iyileşmeye adım atar.
Dünya genelinde öncelikli olarak yeğleme edilen normal doğum, kadının vajina ile natürel şekilde doğum yapmasıdır. Normal doğum rahim kasılmaları ve rahim ağzının çokleyerek doğum kucakin anık hale gelmesi ile başlar.
Elan önce sezaryen ile doğum yapmış anneler: Önceki sezaryen ameliyatının izinin yırtılma riski, normal doğumu korkulu hale getirebilir.
Doğal doğum, her kadının tercihine bakarak bir şık olmalıdır. Ancak tıbbi gereklilikler dışında sezaryen doğum adına normal doğumun isteklendirme edilmesi gerekmektedir.
Doğumun start sürecinde rahimdeki kasılmalarla beraberinde rahim ağzındaki yumuşamaya ilgilı olarak normal doğum belirtileri görülür. Nişan denilen sümüksü, source kanlı bir lekelenme ile süreç normal doğumun ilk belirtilerindendir. Buna ahali ortada ‘akarsu gelmesi’ denmektedir. Bu hatır bebeği 9 ay süresince ana karnında darbelere karşı esirgeyici amniyon sıvkaloriın bulunduğu amniyotik kesesinin açılması evet da geçmeyen rabıtalı ritmik kasılmaların mirlamasıdır.